Hey! Welkom.

Heb jij zin in een actieve vakantie aan de Zeeuwse kust?
Organiseer dan samen met andere jongeren allerlei activiteiten voor kinderen op één van de zonnigste plekjes in Nederland: Zoutelande. In een team van zes personen organiseer je verschillende activiteiten, zoals een vossenjacht, kinderclub of volleybaltoernooi. Kijk even rond of neem contact met ons op voor meer informatie!

25/07/2020

Boshut diensten om 10 uur

Zojuist is besloten dat de dienst, morgen door zal gaan op het veld. We streamen deze ook via de Facebookpagina, zodat in elk geval alle moeite die het team er in heeft gestoken niet voor niets is geweest.

De volgende diensten zijn op: 16 en 23 augustus. Per keer zal het weer bepalend zijn of de dienst doorgaat.

Onder de huidige omstandigheden alleen koffie/thee na de dienst.

14/07/2020

De teams van Boshutseizoen 2020 stellen zich voor

TEAM 1

Wouter

Mijn naam is Wouter Sipma, ik ben 22 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit Meliskerke, ik woon nu in Rotterdam. Ik studeer daar momenteel Maritieme Techniek (Scheepsbouwkunde), al zit ik de laatste weken achter m’n laptop. Ik kom vanaf m’n jongste jaren bij de Boshut, heb vorig jaar als teamlid meegedraaid en ben dit jaar weer erg enthousiast om weer twee weken Boshut te doen! Het wordt dit jaar een beetje anders dan vorig jaar, maar met sport, muziek en spel gaan we een hele mooie zomer tegemoet!

Geerdine

Hallo! Ik ben Geerdine Stravers en 22 lentes jong, Ik kom uit Hei- en Boeicop, een klein dorpje onder Utrecht. In het dagelijks leven doe ik de opleiding voor tandarts. Al jaren doe ik Dabar, maar dit jaar doe ik voor het eerst de boshut. Ondanks de Coronamaatregelen hoop ik op een mooie tijd. Ik hoop jullie te zien!

Lydia

Hoi allemaal,
Ik ben Lydia ik kom uit Gouda en ben 19 jaar. Ik zit in het tweede jaar van mijn studie bedrijfskunde. En van de zomer ga ik voor het eerst Dabar doen bij de Boshut. Ik heb er erg veel zin in en hoop kijk er naar uit een leuke tijd met jullie te hebben.
Groetjes en tot snel!:)

Rhode

Hi allemaal!
Ik ben Rhode, ik ben 18 jaar en ik kom uit Gouda. Ik studeer Human Resource Management en ik ga in september naar mijn 2e jaar. Ik doe dit jaar voor het eerst Dabar en ik heb er erg veel zin in. We gaan er ondanks corona wat leuks van maken samen! Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Jacorine

Hey allemaal, Ik ben Jacorine, 19 jaar en ik kom uit Waddinxveen. Ik ga komend jaar beginnen met de opleiding taal- en cultuurstudies in Utrecht. Dit wordt mijn eerste jaar Dabar. Ik heb er superveel zin in en ik hoop jullie ook! Tot snel!

TEAM 2

Marit

Ik ben Marit, en zit op de Pabo. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het zingen en dansen. Vertel mij een grap, en ik schiet ongetwijfeld in de lach. Ik heb veel zin in komende zomer en we hopen er wat moois van te maken. 

Zarah

Hi! Mijn naam is Zarah en ik kom uit Almelo. Dit jaar doe ik de Boshut voor het eerst. Ik kende de Boshut al van jongs af aan. Dit jaar draai ik mee in team 2. Ik heb er zin in. Tot snel!

Emily-Joy

Beste ouders/verzorgers, Mijn naam is Emily-Joy Oosthoek, ik ben 18 jaar en woon in Wenum Wiesel. Aankomend schooljaar ga ik mijn laatste jaar als onderwijsassistent tegemoet. Deze zomer zal ik samen met mijn team voor uw kind een aantal leuke dagen verzorgen. Hier heb ik dan ook heel veel zin in! Tot dan! 🙂

Bart

Hoi, ik ben Bart. Ik ben 19 jaar en woon in Ede. Momenteel volg ik de opleiding tot accountant aan de hogeschool te Nijmegen. In het dagelijks leven vind ik het leuk om te voetballen, mountainbiken, zwemmen en spelletjes te spelen. Verder vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren en om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is het eerste jaar Dabar voor mij en ik ben heel benieuwd naar wat Zoutelande te bieden heeft. Laten we er met zijn alle een onvergetelijke tijd van maken. Ik heb er in ieder geval super veel zin in.

Wouter

Hoi, ik ben Wouter Bruijn, ik ben 18 jaar oud en ik woon in Heerhugowaard. Ik doe mee aan Dabar omdat ik het erg leuk vind om met kinderen te werken. Ik ga straks ook de pabo doen, dus het lijkt me erg leuk om hier al een klein beetje ervaring op te doen.

29/06/2020

Coronamaatregelen Boshutseizoen 2020

De Boshutdiensten

De Boshutdiensten gaan zondag 5 juli weer van start. De diensten worden enkel op het buitenterrein gehouden. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om bij slecht weer de dienst in de Boshut te houden. Dit betekent dat bij een slechte weersverwachting voor zondag de dienst niet door gaat. Deze beslissing wordt door de Boshutcommissie op vrijdag genomen en hierover wordt via de website en onze facebookpagina: www.facebook.com/boshutzoutelande gecommuniceerd.

De diensten worden gehouden op:
zondag 5, 12, 19, 26 juli & 2, 9, 16, 23 augustus

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er nu geen koffie voorafgaand aan de dienst geschonken. Enkel achteraf. Uiteraard is ook dit een coronamaatregel. Deze en overige maatregelen zijn samengevat in het coronaprotocol Boshutdiensten die u hier kunt downloaden in PDF-formaat.

De activiteiten

Ook voor de activiteiten gelden er coronamaatregelen. Ook deze zijn samengevat in een coronaprotocol activiteiten en deze kunt u hier downloaden in PDF-formaat

07/08/2019

De Boshut: daar zit muziek in!

Dankbaar. Dat is het woord dat mij te binnen schiet als ik terugblik op de afgelopen twee weken en de jubileumdienst van afgelopen zondag. 55-jaar is een enorm lange tijd en hoe bijzonder is het dan dat er in dit 55-ste jaar opnieuw een team de Boshut mocht draaien. Een team dat in samenwerking met Dabar, landelijk evangelisatie en recreatiewerk, kon ontstaan. Het team, bestaande uit Wouter, Marieke, Aniek, Mirjam en Anne, heeft het fantastisch gedaan. Ze hebben laten zien en uitgedragen waar de Boshut en Dabar voor staan. Namelijk je geloof uitdragen in woord en daad. Afgelopen zondag hebben meer dan honderd gasten het jubileumfeest meevierd. Prachtig hoe muziekvereniging Luctor et Emergo, de Boshutband en onze vaste organist Jos van Keulen de dienst begeleid hebben. Gods woord klonk door alles heen en het thema: ‘De Boshut daar zit muziek in!’ was door ds. Nicolette Vlaming treffend gekozen. Voor volgend jaar gaan we als commissie binnenkort weer hard aan de slag. Eerst dit seizoen evalueren en daarna weer alles opstarten om volgend seizoen te kunnen draaien. Uiteraard met de motivatie om er vier weken recreatiewerk uit te kunnen slepen. Dromen en doelen kunnen nooit groot genoeg zijn wat mij betreft. Gaan voor het maximale! Want de Boshut daar zit zeker weten ook voor de komende jaren nog volop muziek in!
Hartelijke groet,
Heiko Strietman (voorzitter)

29/07/2019

Feestje

Boshut viert 55-jarig jubileum op zondag 4 augustus 2019!

Op 21 mei 1964 werd, door de toenmalige Hervormde Gemeenten van Biggekerke, Meliskerke en Zoutelande & de Gereformeerde Kerk van Meliskerke, besloten om de Boshut op te richten. Later zou ook de huidige Protestantse Gemeente Koudekerke zich bij dit initiatief aansluiten en het mee ondersteunen.

Vijfenvijftig jaar. Wat een enorm lange tijd als je erover nadenkt. En wat zijn we dankbaar dat dit nog steeds doorgang mag vinden. Ondanks alle veranderingen die er binnen het kerkelijk landschap hebben plaatsgevonden. Of ‘op naar de volgende 55 jaar’ realistisch is om te zeggen dat weet ik niet maar het is zeker een doel! En natuurlijk gaan we dat vieren. En wel op zondag 4 augustus met een speciale Boshutdienst op het Boshutterrein. Het team van dit jaar, dat nu twee weken draait, heeft besloten langer te blijven om dit feest mee te kunnen maken. Als commissie nodigen wij ook u van harte uit dit bijzondere jubileum met ons te vieren.

Welkom! Vanaf 09.30u staat de koffie voor u klaar!

Heiko Strietman (voorzitter Protestantse Stichting Interkerkelijk Recreatiewerk De Boshut)