Hey! Welkom.

Heb jij zin in een actieve vakantie aan de Zeeuwse kust?
Organiseer dan samen met andere jongeren allerlei activiteiten voor kinderen op één van de zonnigste plekjes in Nederland: Zoutelande. In een team van zes personen organiseer je verschillende activiteiten, zoals een vossenjacht, kinderclub of volleybaltoernooi. Kijk even rond of neem contact met ons op voor meer informatie!

03/07/2018

Seizoen 2018

De Boshut ziet er dit jaar iets anders uit dan voorgaande jaren. Helaas hebben we te kampen met minder aanmeldingen van teamleden. Maar niet getreurd, er is Boshut!! En wel op de volgende datums:

Van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 17 augustus. Het programma maken we binnenkort bekend op onze website en Facebookpagina! Wij zoeken hiervoor ook nog hulp van (groot)ouders en/of jongeren! Aanmelden kan via de commissie/teamleden.

En natuurlijk zijn er nog de Boshutdiensten die om 10.00 uur beginnen met een koffie-inloop vanaf 09.30 uur:

Zondag 8 juli

Zondag 15 juli

Zondag 22 juli

Zondag 29 juli

Zondag 5 augustus

Zondag 12 augustus

Zondag 19 augustus

Zondag 26 augustus

 

Ook na de dienst staat er weer koffie klaar!

Hopelijk zien wij jou dit jaar ook weer op bovengenoemde datums!

24/02/2018

Promotie poster seizoen 2018

De poster voor 2018 is inmiddels al naar de bij ons bekende adressen gestuurd. Mocht je zelf het Boshutwerk willen promoten, dan kun je de poster downloaden en printen of door sturen. Graag zelfs. Je vindt de poster hier.

06/02/2018

Interview met Els van Teijlingen

Tijdens de zondagse Boshutdiensten collecteren we vaak voor het werk dat de Zeeuwse Els van Teijlingen in Oeganda verricht. Maar wie is zij en wat doet ze? Vanuit Oeganda houdt Els ons op de hoogte en hieronder vertelt ze je er meer over.

Els van Teijlingen werkt al 21 jaar in Oeganda namens de stichting Youth with a Mission. Ze hebben onder andere als doel het Evangelie van Jezus Christus wereldwijd bekend te maken. Namens de stichting werkte Els eerst met volwassen aidspatiënten maar ze zag steeds vaker dat kinderen tussen wal en schip dreigden te raken. Daarom begon ze Amecet (Schuilplaats van vrede). Het eerste Amecethuisje werd in 2001 geopend. Hier kunnen kinderen, die veelal aids hebben en als wees binnen worden gebracht, verblijven. Als ze na een bepaalde periode weer stabiel zijn, gaan ze veelal terug naar hun familie. En ondertussen kan ook het Evangelie worden verkondigd. Nu 21 jaar later heeft Els nog steeds de motivatie die ze toentertijd ook al had. “Ik denk dat mijn geloof en mijn liefde voor kinderen me drijft om dit nog steeds te doen. Ik kan me het soms erg aantrekken en boos worden als ik verhalen hoor, hoe kinderen zijn behandeld. Ik zie het als een voorrecht dat ik dan iets mag doen, iets mag betekenen voor kinderen die lijden. En als ik dan een lach krijg en een kind gaat gezond weer naar huis, dat is mijn beloning!”

Dat er tijdens de Boshutdiensten gecollecteerd wordt voor het werk van Els vindt ze geweldig. Dat geldt overigens voor alle giften want het geld heeft ze hard nodig. “We hebben gemiddeld zo’n twintig kinderen in ons huis, sommigen zijn wat ouder en kunnen, als ze niet te ziek zijn, naar school, maar er zijn ook heel wat baby’s en peuters. We gebruiken het geld om bijvoorbeeld melk en medicijnen te kopen. De meeste kinderen zijn namelijk ziek zijn als ze hier komen. Verder betalen we de doktersbezoeken en de andere medische onderzoeken. En een groot deel gaat naar de 20 medewerkers die wij hebben. Van kinderverzorgsters tot de kokkin en onze tuinman. Die hebben natuurlijk ook een salaris nodig en wat dat betreft is Amecet wel een heel bedrijf geworden, maar wel een bedrijf wat kinderen weer tot leven brengt.”

En met dat bedrijf wil Els nog lang door. Al mist ze Zeeland toch ook regelmatig. “Ja op dat soort momenten zou ik graag even bij mijn broer en schoonzus op de koffie gaan en lekker bijkletsen. Of even heerlijk naar het strand gaan en uitwaaien. En verder mis ik kaas en chocolade, maar daar valt mee te leven.” Daarom wil Els voorlopig nog door in Oeganda want er is nog genoeg te doen. “Ik probeer in Amecet stapjes terug te doen, dingen over te geven. Ik heb 4 Oegandese dochters geadopteerd en mijn doel is ook om hen op eigen benen te zien staan. De oudste is 22 en de jongste is 7, dus ik heb nog wel even te gaan… Ik denk wel dat ik hier nog wel een poosje ben. Ik hoop en bid dat mijn gezondheid dat ook zal toelaten.”

Wil je meer weten over Els en haar werkzaamheden? Dan kun je haar volgen via: www.amecet-soroti.blogspot.com

29/08/2017

Het Friesch Dagblad interviewt de Boshut

In het afgelopen seizoen is een verslaggever van het Friesch Dagblad langs geweest om een artikel te maken over het Boshutwerk. Collega journalist en Boshut commissielid Heiko Strietman heeft hem te woord gestaan.

Open het artikel

29/08/2017

Datums seizoen 2018

Zojuist zijn de datums voor het Boshutseizoen van 2018 bekend geworden. Ook dan is het weer de bedoeling om met twee teams te gaan werken.

De verdeling is als volgt:
Team I 21-07 t/m 04-08
Team II 04-08 t/m 18-08

Het trainingsweekend zal zijn op 25, 26 en 27 mei.

Aanmelden is weer mogelijk!!