Hey! Welkom.

Heb jij zin in een actieve vakantie aan de Zeeuwse kust?
Organiseer dan samen met andere jongeren allerlei activiteiten voor kinderen op één van de zonnigste plekjes in Nederland: Zoutelande. In een team van zes personen organiseer je verschillende activiteiten, zoals een vossenjacht, kinderclub of volleybaltoernooi. Kijk even rond of neem contact met ons op voor meer informatie!

07/08/2019

De Boshut: daar zit muziek in!

Dankbaar. Dat is het woord dat mij te binnen schiet als ik terugblik op de afgelopen twee weken en de jubileumdienst van afgelopen zondag. 55-jaar is een enorm lange tijd en hoe bijzonder is het dan dat er in dit 55-ste jaar opnieuw een team de Boshut mocht draaien. Een team dat in samenwerking met Dabar, landelijk evangelisatie en recreatiewerk, kon ontstaan. Het team, bestaande uit Wouter, Marieke, Aniek, Mirjam en Anne, heeft het fantastisch gedaan. Ze hebben laten zien en uitgedragen waar de Boshut en Dabar voor staan. Namelijk je geloof uitdragen in woord en daad. Afgelopen zondag hebben meer dan honderd gasten het jubileumfeest meevierd. Prachtig hoe muziekvereniging Luctor et Emergo, de Boshutband en onze vaste organist Jos van Keulen de dienst begeleid hebben. Gods woord klonk door alles heen en het thema: ‘De Boshut daar zit muziek in!’ was door ds. Nicolette Vlaming treffend gekozen. Voor volgend jaar gaan we als commissie binnenkort weer hard aan de slag. Eerst dit seizoen evalueren en daarna weer alles opstarten om volgend seizoen te kunnen draaien. Uiteraard met de motivatie om er vier weken recreatiewerk uit te kunnen slepen. Dromen en doelen kunnen nooit groot genoeg zijn wat mij betreft. Gaan voor het maximale! Want de Boshut daar zit zeker weten ook voor de komende jaren nog volop muziek in!
Hartelijke groet,
Heiko Strietman (voorzitter)

29/07/2019

Feestje

Boshut viert 55-jarig jubileum op zondag 4 augustus 2019!

Op 21 mei 1964 werd, door de toenmalige Hervormde Gemeenten van Biggekerke, Meliskerke en Zoutelande & de Gereformeerde Kerk van Meliskerke, besloten om de Boshut op te richten. Later zou ook de huidige Protestantse Gemeente Koudekerke zich bij dit initiatief aansluiten en het mee ondersteunen.

Vijfenvijftig jaar. Wat een enorm lange tijd als je erover nadenkt. En wat zijn we dankbaar dat dit nog steeds doorgang mag vinden. Ondanks alle veranderingen die er binnen het kerkelijk landschap hebben plaatsgevonden. Of ‘op naar de volgende 55 jaar’ realistisch is om te zeggen dat weet ik niet maar het is zeker een doel! En natuurlijk gaan we dat vieren. En wel op zondag 4 augustus met een speciale Boshutdienst op het Boshutterrein. Het team van dit jaar, dat nu twee weken draait, heeft besloten langer te blijven om dit feest mee te kunnen maken. Als commissie nodigen wij ook u van harte uit dit bijzondere jubileum met ons te vieren.

Welkom! Vanaf 09.30u staat de koffie voor u klaar!

Heiko Strietman (voorzitter Protestantse
Stichting Interkerkelijk Recreatiewerk De Boshut

21/07/2019

Recreatiedienst 21 juli

In de dienst van vandaag liet dominee Arie Poldervaart ons de buitencanon “Zittend in het gras” zingen, Lied 988, met tekst en muziek van Jan Marten de Vries, uit het Liedboek 2013. Voor de dienst had hij aan enkele bezoekers gevraagd of ze hier een variatie op wilden schrijven. Hieronder de resultaten.

06/07/2019

RecreatieKerkdiensten

Het Boshutseizoen gaat weer van start. Het team komt pas op 20 juli maar onze diensten op zondagmorgen beginnen op 7 juli. De andere datums zijn 14, 21 en 28 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus.

We verwelkomen u graag vanaf 9.30 met koffie, thee of limonade.

22/12/2018

Samenwerking Boshut – Dabar

In 2019 viert De Boshut haar 55-jarig bestaan. En dat betekent dat
verschillende generaties met de Boshut zijn opgegroeid. 2019 wordt niet
alleen een jaar waarin we terugkijken op de geschiedenis. We kijken ook
vooruit. Als bestuur hebben we de wens om ook de komende 55 jaar
christelijk recreatiewerk te kunnen blijven bieden in Zoutelande.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het steeds lastiger is geworden om
jongeren te vinden die dit recreatiewerk willen doen. En dat terwijl de
bezoekers (kinderen, jongeren, volwassenen) juist toenemen. Het
afgelopen jaar was een dieptepunt met slechts één team bestaande uit
twee teamleden.
Daarom slaan we de handen ineen. De Boshut gaat een samenwerking
aan met Dabar. Meer info over Dabar vind je hier. Wat betekent dit
concreet voor De Boshut? Jong en oud zijn hier de komende jaren
verzekerd van christelijk recreatiewerk. We zijn en blijven missionair met behoud van identiteit en deze samenwerking sluit daar feilloos op aan.
Vragen? Voel je vrij om met ons contact op te nemen! Aanmelden voor
komend seizoen? Dat kan via ons aanmeldformulier.