Hey! Welkom.

Heb jij zin in een actieve vakantie aan de Zeeuwse kust?
Organiseer dan samen met andere jongeren allerlei activiteiten voor kinderen op één van de zonnigste plekjes in Nederland: Zoutelande. In een team van zes personen organiseer je verschillende activiteiten, zoals een vossenjacht, kinderclub of volleybaltoernooi. Kijk even rond of neem contact met ons op voor meer informatie!

12/01/2024

Datums seizoen 2024

De datums voor seizoen 2024 en het trainingsweekend zijn bekend. Je ziet ze hieronder.

Trainingsweekend op 1 en 2 juni 2024 bij de Boshut!

Team 1 :  vanaf zaterdag 13 juli t/m zaterdag 27 * juli 2024 

Team 2 :  vanaf zaterdag 27 juli t/m zaterdag 10 augustus 2024

* Graag team 1 t/m zondag 28 juli i.v.m. teamoverdracht

Onze voorkeur gaat uit naar een periode van 2 weken per team, mocht je slechts 1 week beschikbaar zijn, dan is 1 week ook bespreekbaar.

Ga voor aanmelden naar de tab hierboven.

De kerkdiensten bij de Boshut zijn dit jaar van 7 juli t/m 25 augustus.

09/09/2023

Boshut – einde seizoen 2023

Veel mensen kijken ernaar uit: activiteiten rondom De Boshut en bij elkaar komen op zondagmorgen in de buitenlucht (als het weer het toelaat) en ruimte voor ontmoeting met anderen. Voor je het weet, is het Boshutwerk weer ten einde. Graag neem ik jullie mee voor een korte terugblik op het afgelopen seizoen.

In het weekend van 10 en 11 juni kwam het team dat deze zomer bij De Boshut aan de slag zou gaan naar Zoutelande. Deze teamleden (Jasper, Rob, Noa, Lisanne en Amber) waren al bekend met het Boshutwerk, dus het was vooral een gezellig samenzijn en natuurlijk kregen ze ook tijd om de activiteiten voor de zomerperiode voor te bereiden.

Vanaf maandag 24 juli t/m vrijdag 4 augustus hebben de teamleden allerlei leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd, zoals: vertellen van bijbelverhalen en daarna knutselen of spelletjes doen (‘s morgens) en De Alleskunner, vossenjacht, filmavond en een voetbaltoernooi (‘s avonds). De laatste avond werd het programma afgesloten met een kampvuur. Wat werden de activiteiten druk bezocht, zowel door toeristen als door kinderen uit Zoutelande, heel mooi om te zien!

Er zijn dit seizoen weer acht diensten op zondagmorgen geweest: 9 juli in de vorm van een kliederkerk en verder elke zondag met een andere voorganger en één dienst werd geleid door het team. Vier keer kon de dienst buiten gehouden worden, drie keer hebben we in De Boshut gezeten en de laatste dienst hebben we binnen afgesloten, omdat er een flinke regenbui kwam.

We zijn dankbaar dat we weer terug kunnen kijken op een mooi seizoen: veel kinderen die met plezier naar De Boshut kwamen, fijne gesprekken rondom de diensten en een heel enthousiast team!

De Boshut gaat voorlopig dicht, maar ook in het winterseizoen mogen we erop vertrouwen dat God met ons meegaat:

Hoe wonderlijk mooi is Uw eeuwige Naam, verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan.

Waar ik ben, bent U, wat een kostbaar geheim.

Uw Naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.

(Opwekking 770) De Boshutcommissie

17/07/2023

De kop is er af

De eerste twee diensten bij de Boshut zijn geweest, vooral de eerste dienst was erg goed bezocht. Deze dienst had een ander karakter: een kliederkerk, bijzonder om op die manier met het geloof bezig te zijn en met elkaar activiteiten te doen en in gesprek te gaan.

We zijn blij dat we in de week van 24 juli en in de week van 31 juli weer een team hebben dat ‘s morgens en ‘s avonds allerlei activiteiten bedenkt. De ochtendactiviteiten zijn geschikt voor kinderen van groep 1 t/m groep 7 van de basisschool. Er wordt dan meestal eerst een bijbelverhaal verteld en daarna wordt er geknutseld  en/of er worden spelletjes gedaan. De activiteiten die ‘s avonds plaatsvinden zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder en soms voor 8 jaar en ouder. Je kunt dan denken aan spellen als: een smokkelspel, ‘Ik hou van Holland’, vossenjacht, levend bingo, levend stratego, zeskamp op het strand en een voetbaltoernooi. ‘s Morgens beginnen de activiteiten om 10 uur (inloop vanaf 9.45 uur) en ‘s avonds om 19.00 uur of 20.00 uur, dat wisselt.

De eerste week is het thema ‘Abraham’ en de tweede week ‘Talenten’.

Het hele programma is te vinden in het programmaboekje, dit is verkrijgbaar bij de Jumbo in Zoutelande en bij de Boshut. Ook is het programma hier op de website te zien.

We zien jullie graag bij de activiteiten en/of bij de recreatiediensten van de Boshut!

05/07/2023

We gaan weer beginnen

Zondag 9 juli starten de Boshut kerkdiensten weer. De eerste dienst in de vorm van Kliederkerk, tenzij het weer het niet toelaat om op het veld te zitten. Dan wordt het een gewone dienst maar daar ziet het nu niet naar uit.

9 juli: ds Maria Baan
16 juli: Majoor Christine Bijl
23 juli: dhr Hans Soeting
30 juli: teamdienst I
6 augustus: dhr Frans van der Heiden
13 augustus: ds Jan Swager
20 augustus: ds Marjo den Bakker
27 augustus: ds Strietman

Zoals altijd ontvangen we je graag vanaf half 10 met koffie, thee of limonade. De dienst begint om 10 uur en nadien nogmaals iets te drinken. Ook wij proberen steeds milieuvriendelijker te werken en wegwerpbekers e.d. zoveel mogelijk te beperken. Neem als het kan je eigen beker mee.

08/09/2022

Boshutseizoen 2022

Helaas is het Boshutseizoen weer ten einde. We kijken terug op een mooi seizoen waarin we alle acht diensten op zondagmorgen buiten konden houden. We hadden deze zomer één team, dit bestond uit zes personen: Lisanne, Noa, Amber, Eva, Jasper en Rob. Zij hebben ’s avonds allerlei activiteiten voor de kinderen en jongeren georganiseerd, zoals: levend ganzenbord, zeskamp op het strand, filmavond, kampvuur en een vossenjacht. ’s Morgens werd er een Bijbelverhaal verteld, geknutseld en werden er vaak ook nog spelletjes gedaan. Het team was van 23 juli t/m 6 augustus aanwezig. Mooi om te zien hoe enthousiast de teamleden met de kinderen bezig waren en wat fijn dat zoveel kinderen de weg naar de Boshut weer wisten te vinden!

De Boshutcommissie